Posts

Lepaskan

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. 
Masih lagi diberi udara untuk bernafas.  Masih berpeluang membetulkan kesilapan.  Saban hari aku menangis atas kesilapan lalu. Dan harini, aku lepaskan. 
Sakit di hati ibarat kena cakar dengan hantu bila kau tengok gambar orang yang kau sayang dengan orang lain. Membiarkan text text kau berlalu begitu sahaja. Seolah aku tiada hati.
Dendam kesimat kau tak pernah hilang walaupun beribu maaf dah kupohon.

Cukuplah sampai sini.

13:26
25 Jun 2018
Isnin


7 tahun berlalu

Assalamualaikum. 
Alhamdulillah Alhamdulillah  Alhamdulillah 
Syukur ke hadrat Ilahi. Dalam keadaan aku yang sangat tak tenteram. Dengan sekali log in, aku dapat balik aku punya blog. Sungguh! Instinct ku begitu kuat. Alhamdulillah. 
Keadaan sekarang begitu teruk. Mentally n physically rabak.  Fever, flu, batuk bersilih ganti.  Emosi yg sgt tak stable.  Yg membuatkan aku rasa diam itu lebih afdhal.  Maka aku berdiam diri. Dalam kamar yg sepi dan bersepah.  Aku biarkan. Tiada mood utk aku kemas semuanya. 
7 tahun aku membiarkan blog ni sunyi. Tanpa aku, tanpa penulisanku.  Seingat aku, last blog ni aku nukil ketika umurku 17 tahun. Masih bersekolah form 5.
Apa yg membuat aku tidak mengarang lg adalah aku ditegur oleh seorang lelaki yg mengatakan dia suka baca. Dan dia harap aku terus menulis. Aku jadi malu. Sbb aku rasa apa yg aku tulis adalah merepek. 
Kemudian ditegur lagi oleh seorang perempuan, bertanyakan apa tajuk lagu blogku? Tak silap aku laa. Ketika tu aku guna lagu Yuna. Enta…